La coalició no dóna cap credibilitat a la iniciativa, que acaba amb la intenció fiscalitzadora de la moció original i deixa en evidència les tasques de la interventora i la sindicatura de comptes

Compromís insta a C’s a fer tot el possible perquè es retire la mesura adoptada durant el ple passat pel seu diputat, Fernando Sepulcre, i els diputats del PP per aclarir la gestió d’anteriors corporacions. Estos van preferir encarregar una auditoria externa, de dubtosa realització, per fiscalitzar la gestió dels últims 12 anys en lloc de fer una comissió d’investigació com va proposar inicialment Compromís, formació que pensa que el PP i C’s han deixat en evidència la tasca feta per la interventora provincial durant les últimes legislatures.

Compromís no dóna cap credibilitat a la iniciativa aprovada i es pregunta quant de temps tardaran els serveis jurídics de la Diputació en presentar l’informe que esclarirà si n’hi ha problemes legals amb la proposta aprovada per C’s i PP, com va advertir la interventora de la institució provincial. Els tres diputats de la formació no volen que ocorra el mateix que amb la comissió de regeneració democràtica, creada a instàncies de Compromís i que només ha sigut convocada una vegada fa dos mesos i de la que no n’hi ha notícia alguna.

La coalició creu que existeix un greu risc de que l’auditoria externa no es produïsca mai o es faça en termes que no arriben a cap conclusió pragmàtica com perseguia la moció original impulsada per Compromís i pactada amb les forces de l’oposició. També la coalició li agradaria saber quins són els problemes que va tindre Fernando Sepulcre amb la composició d’una comissió amb la que estava d’acord abans d’entrar al ple.

El president César Sánchez no va deixar llegir la proposta a Compromís, però la coalició creu que encarregar una auditoria a una empresa privada no és el camí a seguir ja que les auditories normalment les fa un interventor o la sindicatura de comptes. No voler assumir la tasca d’investigació que perseguia la proposta original de Compromís perverteix la idea original pactada entre totes les forces i dibuixa una situació que pot semblar un desistiment de funcions de la institució.

Els punts originals de la moció van ser els següents:

  1. Crear una Comissió Informativa Especial com a Comissió d’Investigació per a revisar els expedients dels organismes autònoms i propis de la Diputació dels últims 12 anys que la mateixa Comissió considere susceptibles de ser irregulars.

La investigació té voluntat de cercar irregularitats i també de remarcar els processos passats i presents susceptibles de millores democràtiques. Dita comissió estarà activa fins el mes de juny 2017.

  1. Esta Comissió estarà formada per un membre de cada grup polític, i les votacions es celebraran de manera ponderada.
  2. Es sol·licita al President de la Diputació que, a fi de procurar la major imparcialitat possible, atorgue la presidència d’aquesta Comissió al diputat de un grup polític distint al que ha governat la Diputació durant tot este període.
  3. La primera sessió de dita comissió decidirà els detalls organitzatius de la mateixa, com ara la regularitat de reunions.