La decisió de C’s de traslladar la investigació a les Corts és una errada que l’endarrerirà. El parlament valencià té llista d’espera i està superat pel número de comissions en marxa

Els grups municipals de Compromís als pobles alacantins presentaran als propers plenaris una moció reclamant al PP i C’s que accedisquen a crear la comissió d’investigació que van negar a Compromís a la Diputació d’Alacant.

Compromís troba que la decisió de C´s de presentar a les Corts una petició per investigar a la institució alacantina no deixa de ser una forma de encobrir les contradiccions d’una formació que mentre parla de transparència i supressió de les Diputacions es dedica a fer precisament el contrari a la d’Alacant.

Traslladar aquesta comissió a les Corts tindrà com resultat que aquesta es ralentisca. El parlament valencià aborda actualment una desena de comissions d’aquest tipus i algunes d’elles estan a la llista d’espera i no començaran fins al setembre d’enguany.

La coalició considera que es podria haver evitat tota aquesta confusió tan sols aprovant la moció que va impulsar Compromís entre els quatre partits de l’oposició i que va torpedejar C’s a última hora i sense cap avís proposant una auditoria que no té cap sentit com va apuntar la interventora provincial.

La decisió, a més, mostra que n’hi ha una relació directa entre l’únic diputat de C’s, Fernando Sepulcre, i César Sánchez, com constaten les declaracions recents del portaveu popular a la Diputació, qui sosté que va ser el president el que va optar per l’opció de Sepulcre quan el grup popular estava a favor de la moció de Compromís.

“És molt clar que C’s ha posat a César Sánchez en l’escenari que el president de la Diputació desitjava, però han deixat clar uns com altres que qui fóra el número tres del Partit Popular i home de confiança de l’expresident Camps no té cap intenció de veure a Compromís impulsant una investigació sobre la gestió dels qui van controlar també al PP de tota la província”, ha manifestat el portaveu Gerard Fullana.

Compromís encara està esperant des de fa 15 dies que el Patronat de Turisme, sobre el que penja també l’ombra de la sospita, facilite la documentació que va demanar la coalició després de conèixer per una auditoria que estaven desapareguts el 70% del béns de l’organisme autònom.