La coalició impulsa un pla que dona autonomia als ajuntaments i estableix uns criteris poblacionals per rebre ajudes amb condicionants de responsabilitat social i objectius estratègics

Compromís ha elaborat un pla d’objectivació de subvencions per als pobles alacantins que trenca amb les concessions a dit a las que han havut de resignar-se els pobles alacantins des de fa dècades. La coalició vol presentar personalment al gabinet de presidència la seua proposta, que té com a base uns criteris de subvenció referent al nombre d’habitants a les localitats així com condicionants de responsabilitat social, entre altres.

Durant la preparació del pla, la coalició ha cercat el consens i ha mantingut contactes amb els portaveus de l’oposició a més de diversos diputats del Partit Popular per millorar la seua proposta. Compromís, al contrari del que es fa en l’entorn de presidencia, ha recollit idees de diversos diputats de l’oposició i del PP per presentar un gran projecte per repartir 31 milions d’euros de la forma més democràtica possible.

Amb el pla dissenyat, els ajuntaments sabran amb què possibilitat de despesa compten sense necessitat d’anar rogant cada línia de subvenció com ha ocorrit fins ara. “Nosaltres confiem en els nostres alcaldes i alcaldesses, que tenen un programa refermat a les urnes. Això és la Dipu del pobles. Els president de la Diputació no votat per la ciutadania no pot tallar les ales a la democràcia municipal. Amb este pla la garantia de la inversió queda doblement refermada per les acotacions per llei de la inversió sostenible”, ha manifestat Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació.

La proposició inclou un línia d’inversió d’urgència que permeta al govern de la Diputació un marge de maniobra per incidir en qüestions molt urgent i supramunicipal. És un ‘secret públic’ que fins ara les resolucions per activar una ajuda econòmica a qualsevol poble han sigut sempre de dubtosa objectivitat i no han garantit l’equitat i justícia en el repartiment de fons.