La coalició ha congelat la seua demanda contra els pressupostos després d’arribar a un acord amb el PSOE i espera que els altres partits es sumen este dimarts en la junta de portaveus

Compromís veu molt proper l’acord unànime de tots els partits a la Diputació d’Alacant per anul·lar la subvenció aprovada per PP i PSOE i estudia no presentar la denúncia als jutjats contra aquesta mesura presa pel bipartidisme durant l’aprovació dels pressupostos.

La coalició va arribar a un acord amb el portaveu socialista José Chulvi després que es trencara el recolzament de C’s al Partit Popular en l’hemicicle. El seu portaveu, Gerard Fullana, farà abans de la junta de portaveus d’aquest dimarts una ronda de portaveus per atraure a l’acord a la resta de partits representats a l’hemicicle amb l’objectiu de que siga unànime.

Des de l’escandalosa aprovació dels pressupostos durant les vacances de Nadal, Compromís ha lluitat perquè els comptes de la Diputació foren retirats. La coalició va esgotar els passos que li marca l’administració i ara es troba en situació d’arrancar amb una denúncia als jutjats que posen punt i final a una subvenció que els dos partits majoritaris van multiplicar per cinc (fins arribar als 518.000 euros) sense la justificació que mana la Llei. La coalició, inclús, va començar una campanya a change.org per posar fi al que considera una augment injustificat dels privilegis polítics.