G.Fullana: “El president de la Diputació viu en el deliri al proposar una assignatura sobre la província d’Alacant que els plans educatius ja contemplen”

Compromís ha fet arribar aquest divendres els currículums escolars d’educació primària i secundària al president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, qui sembla estar mal assessorat en qüestiones educatives. La idea proposada per Sánchez d’elaborar una assignatura optativa sobre la història i geografia d’Alacant “és un deliri polític més. Eixos coneixements ja estan contemplats en Coneixement del Medi i algú s’ho hauria de dir a Sánchez. Qualsevol dia eixirà dient que les matemàtiques no són suficientment alacantines”, ha considerat el portaveu de Compromís a la Diputació, Gerard Fullana.

La coalició entén que la idea d’anunciar una assignatura de lliure configuració autonòmica impartida fora del horari lectiu als centres educatius que la sol·licitaren es una fugida cap endavant més de César Sánchez per mantindre una confrontació inexistent amb el govern electe a la Generalitat. Primer va ser la negativa a pagar Xarxallibres, després el ‘manà provincial’ que suposaria una ‘zona franca’ al port, més tard la invenció del ‘govern provincial’ davant València i, recentment, el victimisme contra el decret de coordinació del sector turístic autonòmic impulsat des de l’Agència Valenciana de Turisme.

“César Sánchez ha perdut el nord. No pot fer cap recomanació educativa qui fa uns dies proposava anomenar els carrers de Calp amb noms d’alcaldes franquistes i té una portaveu que pensa que ‘con Franco se vivía de maravilla’. Ja existeix una àrea d’història per la província en el currículum educatiu i ens preguntem quina és la versió de la història que proposa Sánchez”, ha afegit Fullana sorprès de la proposta de fer ús d’un organisme com el Institut de Cultura Gil-Albert per elaborar un material didàctic ja existent.

 

Compromís estudia demanar que Sánchez comparega

Compromís emmarca aquest comportament preocupant dins de la deriva d’un partit on a metastatitzat la corrupció i del que Sánchez ha estat part important durant els últims 15 anys. El president de la Diputació va ser el número 3 del PP i mà dreta de Camps durant uns anys que estan sent actualment investigats pels jutjats. La coalició estudia  demanar que Sánchez comparega davant el ple de la Diputació per explicar eixos anys. “Estem arribant a un ridícul que hi comença a preocupar-nos. Després de les rodes de premsa de Rita Barberà i el expresident Francisco Camps, mentor polític de César Sánchez, tenim por que el deliri s’haja instal·lat dins del PP”, ha rematat Fullana.