La coalició creu que el president desconeix la realitat del projecte de coordinació turística plantejat des de la Generalitat, així com la marxa de les negociacions per al repartiment de 31 milions d’euros entre els 141 pobles alacantins

Compromís a la Diputació d’Alacant demana una reunió amb el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, per la dinàmica adquirida a la institució, encaminada cap a un enfrontament estèril amb la Generalitat i en mig d’unes negociacions per al repartiment de 31 milions d’euros que trenca la voluntat de  consens mostrada per la expresidenta Lluisa Pastor.

“Volem tindre una conversació amb César Sánchez, qui va arribar a la presidència amb una promesa d’obertura i pacte. Estem decebuts de com marxen les negociacions referent a les ajudes als pobles, despesa que haurà d’aprovar-se en les pròximes dates. El Partit Popular està a punt de trencar l’esquema bàsic d’ajudes al que es va arribar la passada legislatura, que era un bon punt d’eixida per negociar i volem que sàpiga com millorar-la”, ha considerat el portaveu de Compromís, Gerard Fullana.

La coalició vol fer arribar també al president els diversos documents elaborats per administracions, abans controlades pel PP, i que demanen una política similar a la que impulsa actualment el Consell. “Trobem que la Diputació no va per el camí que li pertoca des de que va començar el mandat. Un clar exemple és l’oposició a polítiques de coordinació de les administracions valencianes en temes de turisme o esports que demana el sector, els ajuntaments que diu representar i una part important del sector empresarial i universitari”, ha manifestat Fullana.