Penalva: “Repartir-se 2,5 milions d’euros a dit mentre s’impedeix que la resta de pobles puguen participar del pla de cooperació democràtic de 13 milions d’euros és inacceptable”. Compromís reitera la sol·licitud de dimissió del màxim responsable dels pressupostos, Carlos Castillo, per perjudicar els pobles de les comarques d’Alacant deixant-los amb la meitat de recursos que els pobles de Castelló i València per “partidisme” i per “potenciar les subvencions a  dit”.

15 de desembre de 2016

Després de confirmar-se  un nou escàndol  de subvencions a dit amb l’aprovació del plenari de la Diputació de 2,5 milions d’euros que essencialment viatgen als pobles del president i vicepresident de la Diputació, Coalició Compromís ha acusat, en veu del seu portaveu adjunt Jose Manuel Penalva, el Partit Popular de “crear un pla de cooperació personal per als pobles dels seus diputats mentre s’impedeix que la resta de pobles puguen participar del pla de cooperació democràtic de 13 milions d’euros”.

Alhora Compromís ha reiterat que el nou escàndol de subvencions a dit i el fet que els pobles d’Alacant es queden amb la meitat d’inversió que tindran els pobles de València i CAstelló. Compromís ha destacat que “és una burla que  el Partit Popular destine 2 milions d’euros a dit a Calp en dos projectes aquest 2017 i diga que no hi ha recursos perquè la resta de municipis entren en un pla d’inversions autonòmic”.

Calp rebrà 1,7 milions d’euros per fer obres en una carretera estatal competència del Govern Central i 240.000 euros per al poliesportiu. “S’han acabat les paraules, el president ens ha enganyat dient que contemplaria el Pla Objectiva i continua la mateixa línia que els seus antecessors, César Sánchez no pot continuar ni un minut més jugant a ser el rei Mides”, ha conclòs Penalva.

Compromís es reunirà amb la resta de partits per estudiar mobilitzacions als municipis

El portaveu adjunt de Compromís a la Diputació ha destacat que “la setmana que ve ens reunirem amb altres formacions polítiques per abordar possibles mobilitzacions i accions de protesta davant l’escàndol de les subvencions a dit i el vet a  l’entrada dels pobles d’Alacant al Pla de Cooperació Municipal”.

A este efecte hui han intercanviat les primeres valoracions el portaveu de Compromís a la Diputació, Gerard Fullana, i el portaveu del PSPV a al institució José Chulvi. Els dos ha coincidit a destacar la nul·la gestió del Partit Popular i les conseqüències negatives per als pobles