La coalició ha registrat una pregunta per saber quant ha costat la presentació i promoció d’esta campanya. Compromís considera irresponsable la proposta de plantar un milió d’arbres del president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez: les reforestacions són més que una pàgina web i un vídeo. La coalició reivindica una política ecologista més responsable i emmarcada dins del Pla Objectiva o d’un projecte de subvencions objectivables i no reciclar idees una i altra vegada. “Fa any i mig que vam sentir a Sánchez presentar el mateix pla, projecte que no va tindre suport des dels ajuntaments . Ara es presenta com si fóra una iniciativa dels municipis. Les reforestacions són coses molt serioses i necessiten de rigor”, ha manifestat el portaveu del grup de Compromís de la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana. 

23 de novembre de 2016

La primera tasca de Javier Sendra com a nou vicepresident de la Diputació ha sigut reciclar un projecte de César Sánchez que ja havien rebutjat els ajuntaments perquè no té un fonament ecologista clar. Plantar un milió d’arbres no es pot fer com una ocurrència, sense rigor, César Sánchez ha aprovat lleis urbanistes com a diputat de Corts més depredadores contra el medi ambient valencià que s’han dut per davant milions d’arbres i el bon estat de la nostra costa i paratges naturals”, ha manifestat  el portaveu del grup de Compromís de la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

Compromís voldria que iniciatives en aquest sentit estigueren presents dins del Pla Objetiva què Fullana presentarà a César Sánchez el proper dilluns i què també es presentarà a les associacions ecologistes en els propers dies. La coalició pensa que l’administració ha de lluitar contra el canvi climàtic amb tècnics i enginyers, i ha registrat una pregunta demanant els costos de la presentació del acte, la campanya promocional i el preu dels arbres regalats durant la nova presentació d’aquest projecte que ara es diu ‘Mecenazgo verde’.

La coalició vol recordar que el projecte ja s’ha anunciat diverses vegades des del viatge que van fer a Brusel·les fa més d’un any un grup de diputats i assessors del PP amb el diputat de C’s i hui trànsfuga, Fernando Sepulcre. Malgrat això, el projecte no va ser ben rebut pels municipius i únicament el van reclamar quatre dels 141 pobles alacantins. ‘Mecenazgo verde’ és el mateix pla presentat per administracions com la Diputació de Màlaga, amb la diferència de que el que es proposa fer en Alacant en 10 anys a la província andalusa es projecta en quatre.