La coalició lamenta que la secretària de la Diputació haja rebutjat l’esmena per destinar les subvencions dels partits (395.000 euros) a resoldre el dèficit hídric que afecta a les comarques

Compromís vol denunciar una vegada més el circ organitzat pel Partit Popular al plenari extraordinari celebrat aquest dimecres a la Diputació d’Alacant. “Un altre circ quixotesc ha tingut lloc a la Diputació, on el president César Sánchez ha introduït com urgència la proposta d’accions judicials contra el decret de turisme de la Generalitat per amagar el que realment importava hui: on anaven els 350.000 euros de la modificació de crèdit que s’ha votat”, ha considerat Gerard Fullana, portaveu de la coalició.

La coalició lamenta que una vegada més César Sánchez haja preferit fer un espectacle de victimisme ‘provincialista’ i no recolzar, ni tan sols debatre, l’esmena presentada per Compromís al plenari. La iniciativa proposava incloure a la modificació de crèdit que s’aprovava aquest dimecres 395.00 euros de les ajudes als partits i que es destinarien a fer front a la problemàtica dels refugiats sirians i per subvencionar les reparacions en instal·lacions i infraestructures hidràuliques. La modificació total de crèdit, alhora, haguera estat de 745.000 euros.

“Mentre César Sánchez dona vol a l’estratègia de parlar del govern provincial que lluita contra València, ací continuen aprovant subvencions de milers d’euros en temps de vacances. De veres s’ha d’aprovar aquest tipus de despesa a Pasqua, és urgent donar 42.000 euros a la patronal ASAJA amb caràcter nominal? Per què no s’accepten propostes per resoldre autèntics problemes com l’eficiència hídrica dels pobles. S’acosta l’estiu i passarà com sempre, que no haurem fet els deures”, ha denunciat Fullana.

Aclariments del decret de turisme

El ‘paripé’ organitzat per César Sánchez aquest dimecres per erigir-se una vegada més com l’únic defensor d’Alacant posicionant-se en contra del decret del govern de PSPV i Compromís per a coordinar les accions turístiques de les corporacions provincials valencianes queda en evidència pels següents motius:

  • El decret de Generalitat té suport en el Pla de Espais Turístics de la Comunitat Valenciana presentat al any 2007. En eixe document apareix recurrentment la necessitat d’una major coordinació entre administracions.
  • El Pla Estratègic Global de Turisme 2010-2020, també elaborat en temps del PP, identifica com un dels principals reptes del sector “el déficit de visió supramunicipal i coordinació territorial en el desenvolupament turístic”.

La urgència de la proposta presentada hui per el PP contra la Generalitat no existeix. La Diputació té fins al 9 de maig per presentar una denúncia, podria haver presentat la seua proposta en els dos següents plenaris ordinaris que es celebraran a abril i maig.