La coalició torna a reclamar per segona vegada en el termini de dues setmanes un llistat de 73 factures del Patronat de Turisme que porta demanant des de desembre. “No pot seguir sent el màxim responsable de turisme en la Diputació una persona que ha mentit i que va estar treballant amb la presumpta trama en el seu propi municipi”, afirma Compromís.

22 de març de 2017

Compromís ha presentat un escrit al president del Patronat de Turisme Costa Blanca, Eduardo Dolón, reclamant les factures de cinc empreses que van facturar amb l’organisme autònom i que actualment està sota recerca de la Fiscalia Anticorrupció. És la segona reclamació en aquest sentit que la coalició fa en el termini de dues setmanes per a obtenir aquest llistat de més de 70 factures; la tercera des de desembre.

La coalició, com és costum, es torna a trobar amb traves burocràtiques per a accedir a la informació de l’organisme que patrocina el turisme dels pobles alacantins i que podria haver alimentat conscientment (3,2 milions) a una trama il·lícita d’empreses basques durant l’organització de fires turístiques almenys entre el 2004 i el 2008.

Compromís ha tornat a presentar per registre d’entrada un escrit reclamant una relació de factures d’empreses que van treballar amb el Patronat Costa Blanca en els últims 10 anys després que el passat 15 de març li fóra denegat l’accés a una documentació ja reclamada el 8 de març.

En la denegació del 15 de març, el text signat pel director del patronat José Francisco Mancebo apunta que “transcorreguts 40 dies sense haver procedit a la seua consulta pel Serveis de Documentació es va remetre al seu arxiu en considerar que va estar suficient temps a la seua disposició sense procedir a la seua revisió”. L’escrit demana a Compromís que torne a realitzar la mateixa sol·licitud i està signat 7 dies després de l’última petició de Compromís.

La primera sol·licitud d’aquestes factures es remunta al 21 de desembre de 2016, quan Compromís va demanar tota la facturació del Patronat i se li va contestar telefònicament que no existia la possibilitat de fer còpia d’aquesta documentació, al que es va respondre per part de Compromís que tot el llistat es passaria pel sedàs i es concretarien les factures desitjades. Una vegada recaptada tota la informació per a la redacció de la denúncia a fiscalia, Compromís realitza una selecció de factures i contractes que podrien tenir vincles amb la recerca i reclama el 8 de març les factures de nou per escrit i és llavors quan el Patronat les denega, sense perjudici que es puguen tornar a sol·licitar.

“Demanar per tercera vegada les mateixes factures en tres mesos és un excés de burocratització sospitosa. Observem una voluntat maliciosa de dilatar l’accés a la informació; primer ens van dir que no ens podien fer còpia de tot i que férem un sedàs, una vegada feta la selecció ens responen que ja han arxivat i que ens deneguen la còpia “sense perjudici que la tornem a demanar”, tot açò no té major sentit que el de dificultar la labor de fiscalització”, ha considerat el portaveu Gerard Fullana

Retards i prescripcions

La coalició entén aquesta petició com un abús de la burocràcia encaminat més a desaccelerar la labor fiscalitzadora pròpia de la oposició. Des que Compromís va començar a investigar al Patronat s’ha trobat amb traves des de l’administració que dirigeix el diputat Eduardo Dolón, de qui els diputats de la coalició sospiten que la seua funció no és una altra que retardar la labor fiscalitzadora de l’oposició i aconseguir la prescripció d’aquells presumptes delictes que puguen haver-se comès en el Patronat Costa Blanca.

Compromís ha tornat a recordar com Dolón va intentar tancar en fals la recerca del Patronat de Turisme en relació amb el presumpte cas de corrupció PP Costa Blanca de les empreses basques, afirmant que ell va desconèixer aquestes implicacions amb les empreses. Compromìs va destapar posteriorment que el vicepresident tenia còpia des de desembre de tota la documentació sol·licitada i se li havia informat de possibles irregularitats i no solament açò sinó que factures per valor de més d’un milió d’euros s’havien validat pel ple i la junta de govern de Torrevella mentre ell era primer regidor i després alcalde. Compromís ha insistit que el vicepresident de la Diputació deixe el seu càrrec per haver intentat que el cas no isca a la llum donada la seua possible implicació directa a Torrevella ja que “mentre Eduardo Dolón estiga al capdavant del Patronat de Turisme l’organisme està en qüestió, ni és ètic ni és adequat per a la seua gestió, no pot seguir sent el màxim responsable de turisme en la Diputació una persona que ha mentit i que va estar treballant amb la presumpta trama en el seu propi municipi”.