La informació feta pública hui confirma la connexió de l’actual president del Patronat de Turisme, Eduardo Dolón, i de l’anterior i actual diputat del PP al Congrés dels Diputats, Joaquín Albaladejo, amb l’aprovació de contractes per a empreses acusades en el Cas Fitur d’Oriola durant l’última legislatura del PP a l’Ajutnament de Torrevella.

La trama vinculada al Partit Popular de la Diputació d’Alacant per la manipulació de contractes per valor de 3,2 milions d’euros en les fires de Fitur ha donat hui un bot quantitatiu. Segons les informacions fetes públiques hui per l’equip de govern de Torrevella, el modus operandi a la Diputació d’Alacant s’escampa a grans municipis governats pel Partit Popular i convida a concloure que ens podríem trobar davant d’una trama que afecte a tota l’organització del Partit Popular a la província d’Alacant. La coalició demana la dimissió immediata de Eduardo Dolon per tractar d’ocultar i tancar la investigació del Patronat a la Diputació quan tenia la informació en el seu poder i a més va participar en les Juntes de Govern al 2011 que van aprovar contractes amb alguna de les empreses investigades. Compromís reclama també la dimissió de Joaquín Albaladejo, ex regidor d’Hisenda de Torrevella i director del Patronat de Turisme la passada legislatura, què també va participar en les adjudicacions.

Les factures amb presumptes irregularitats a Torrevella, de més d’1,2 milions,  apareixen a títol de l’entramat d’empreses familiars ja denunciats per Compromís la setmana passada i se sumen empreses també d’origen basc i també investigades en paral·lel en el cas Fitur Oriola, que superen els 1.265.257 euros. En la tramitació dels respectius expedients de contractació van participar directament, al menys des del 2011, Joaquin Albaladejo, actual Diputat del PP al Congrés i Eduardo Dolón, actual Vicepresident i número 2 de César Sánchez a la Diputació d’Alacant.

Compromís ja ha informat que ha enregistrat una moció per condemnar la corrupció política vinculada als ja fallats casos de Fitur València i en el que Compromís ja ha batejat com a cas Gurtel 2 del Partit Popular d’Alacant, i que va denunciar a Fiscalia la setmana passada. En el debat de demà al plenari de la Diputació, Compromís exigirà la dimissió d’Eduardo Dolón, per haver intentat tapar la trama de la Diputació i per estar directament vinculat als contractes en l’organització d’esdeveniments.

Segons la investigació que han dut a terme de forma coordinada Los Verdes de Torrevieja i Compromís, la trama del Partit Popular d’Alacant operava en la DIputació amb el mateix modus operandi ja condemnat en la peça de Fitur vinculada a Gurtel. En el cas de Torrevieja la presumpta manipulació és menys dissimulada.