La coalició presenta una resolució al plenari provincial sol·licitant que es torne al consens de juliol del 2015 i els pressupostos de l’any 2017 contemplen les quantitats assignades originalment als grups polítics, què van ser modificades a l’alça fins a quatre vegades més. Aquest fet significaria reduir una assignació d’un total de 518.000 euros a 114.000 euros. “Seria molt greu que el PP i EUPV continuen cobrant quatre vegades més que grups que han renunciat a l’acord de la vergonya”, ha considerat el portaveu Gerard Fullana.

Alacant, 3 d’octubre de 2017

Compromís ha registrat una moció per a debatre durant el proper plenari de la Diputació d’Alacant una reducció de les ajudes als grups polítics que componen l’hemicicle. Els diputats de la coalició sol·liciten que els pressupostos de 2017 contemplen com a subvenció als grups una despesa bàsica de 6.000 euros per partit i 3.000 euros variables per diputat, xifres pactades per unanimitat a juliol de 2015 i que van ser multiplicades per quatre el 30 de desembre de eixe any.

D’acord a aquestos càlculs, la despesa per als partits baixaria dels 518.000 euros actuals a 114.000 euros (tenint en compte que C’s no forma part ja de l’ens). La coalició insta així al Govern de la Diputació a que tinga en compte una moció emmarcada dins de d’una reclamació popular com és la fi dels privilegis polítics.

El portaveu de Compromís en la Diputació, Gerard Fullana observa que“seria molt greu que el PP i EUPV continuen cobrant quatre vegades més que grups que han renunciat a l’acord de la vergonya, què es va presentar deu dies després d’unes eleccions estatals amb nocturnitat i per sorpresa a un hemicicle fatigat d’escàndols”.

Compromís recorda que en els passats pressupostos de la Diputació d’Alacant de l’any 2016 es va ampliar la partida econòmic de l’assignació a grups polítics augmentant dels 123.000€ (el total rebut per tots els grups) a 518.000€, ascens que es va fer efectiu amb l’aprovació en el plenari de dits pressupostos el 30 de desembre. L’acord va generar rebuig tant per l’augment extraordinari sense justificació com per la manca de consens amb què es va aprovar. El grup Ciudadanos, el PSPV i Compromís van renunciar a dit augment, mantenint la xifra aprovada a l’inici de legislatura i que la coalició vol restaurar.

En aquell moment el grup al govern de la Diputació va argumentar que dit augment s’havia estudiat de forma prèvia i que no es canviaria si no es plantejava un debat amb el temps indicats. Com tenim constància que el Govern de la Diputació en aquestos moments està preparant el pressupost per l’any 2017, i davant aquest augment desproporcionat de la subvenció als grups polítics que van presenciar en l’actual pressupost, veiem oportú que els diputats membres del plenari aproven una moció conjunta amb la següent disposició perquè siga tinguda en compte pels coordinadors del pressupost.

“Entenem que d’esta forma abordem el debat en temps i forma i que l’aprovació d’esta resolució per part de tots els diputats i diputades esdevé un impuls dels acords de consens”, ha conclòs Fullana.