Compromís condemna i qualifica d’estrambòtic la sessió plenària de la Diputació, en la qual C’s ha tornat a trencar durant el mateix ple un pacte signat amb la resta de l’oposició i ha presentat una altra iniciativa ja impulsada per Compromís al mes de març i que ell va esmenar a la totalitat. Cap informe seriós, ni tan sols el de la DGT, justifica una inversió de 2 milions d’euros per una obra a Calp, poble que governa el president de la Diputació, i que s’ha convertit gràcies a César Sánchez i Fernando Sepulcre en el millor finançat per la Diputació. “Estem a favor de les inversions però amb criteris democràtics i sense marginar a ningú, la nostra reivindicació d’objectivar les subvencions és justa i no cessarem”. Compromís ha presentat l’informe de punts negres de la DGT on no figura l’obra aprovada i una llista de necessitats en més de 30 municipis que no ha sigut tinguda en compte.

 “A Compromís hui pensàvem que havia arribat el final de el que parte y reparte se lleva la mejor parte i gràcies al PP i C’s hem pogut comprovar que no, que es continuen amb les mateixes practiques de Ripoll, de Rus o de Fabra. L’era de Francisco Camps no ha mort encara. Al menys a Alacant”, ha considerat el portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

Com ja va ocórrer al mes de març amb la moció per crear una comissió d’investigació que impulsada per Compromís i aglutinant a les altres forces de l’oposició, el diputat de C’s ha canviat d’opinió massacrant una iniciativa que havia sigut signada per ell feia menys de 24 hores. Amb la seua abstenció, Fernando Sepulcre ha aconseguit que el president de l’ens, alhora alcalde de Calp, haja convertit al poble calpí en el millor finançat a la institució provincial.

L’acord traït per Sepulcre suposa que Calp, sense cap informe serio, haja rebut una inversió que sufraga una obra que hauria de ser pagada per l’Estat, creant un fet diferencial entre el poble que governa César Sánchez i la resta de municipis als que no se’ls ha tingut en compte a l’hora de plantejar altres obres d’infraestructures. Compromís vol deixar clar que la Direcció General de Trànsit destaca una vintena de punts negres a les carreteres alacantines on sí caldrien obres de millora. Crida l’atenció que, mentre Calp no ix en el llistat de la DGT, cinc d’estos punts estiguen a les carreteres N332 i N340, les dos que rebran la subvenció al seu pas pel municipi que governa César Sánchez.

“El informe esgrimit pel PP i que ha ‘convençut’ a Sepulcre no està ni signat. La realitat és que l’únic document serio, el de la Direcció General de Trànsit, ni tan sols inclou a Calp com un dels punts negres on calen obres d’ugència. I la veritat és que l’únic motiu pel qual Calp i Benissa tenen el privilegi d’assegurar-se els primers 2 milions d’euros és perquè Calp és el poble del president, i Benissa el poble del seu cap de presidència. Això ho sap tothom i és un abús d’autoritat. No tenim res contra que Calp rebra inversions, sí contra el fet de que no es façan democràticament”, ha manifestat Fullana.

La intenció de Compromís era deixar la moció sobre la taula i que siga aprovada en un proper plenari junt a una calendari concret i tècnic de la inversió en tots els municipis amb greus problemes en les carreteres que passen pel seu terme. Durant el plenari, el portaveu de Compromís ha llegit el llistat de necessitats en carreteres propietat de la institució provincial i que tenen una necessitat real d’obres patent (adjuntem el llistat).

Comissió d’investigació

 Compromís es felicita per l’aprovació d’una comissió d’investigació dels últims 12 anys de governs del PP a la institució. No obstant, la coalició qualifica de ‘postureo’ l’actitud de Fernando Sepulcre que hui ha votat a favor d’una comissió que ell mateix va esmenar a la totalitat quan va ser presentada per Compromís al mes de març i pactada amb ell i la resta de partits menys el PP.

“Que hui isca Sepulcre diguent que vota a favor de una comissió que ell va tornar fa mesos en una auditoria externa es d’agraïr. Però comencen a ser reiteratius els seus canvis d’opinió. HA havut d’esperar a un informe d’Intervenció per voler participar en esta comissió quan ja la interventora va fer dit informe in voce davant seua el dia que va decidir traïr per primera vegada un acord signat entre tots”, ha reflexionat José Manuel Penalva.