Gerard Fullana: “És indecent que cadascú dels partits escollisca els diners que vullguen i el que veiem a la Diputació d’Alacant es que determinades actituds constaten que la defensa dels privilegis polítics no els marca la ideologia”

Compromís no deixarà de posar el focus en el que considera una de les situacions més vergonyoses ocorrides a la Diputació d’Alacant en els últims mesos. La coalició insisteix en que el Partit Popular i Esquerra Unida renuncien a les aportacions econòmiques aprovades durant les vacances de Nadal i que multiplicaven per cinc les xifres pactades per tots els partits inicialment.

La coalició, que va renunciar al seu increment, no enten còm ambdues forces poden accedir a estes subvencions hipertrofiades en la situació actual. En el cas del PP perquè la formació amb qui va acordar pujar estes subvencions, el PSOE, ha renunciat a cobrar-les avergonyint-se d’un pacte que suposava que el partits rebreran 500.000 euros. Pel que fa a EU, perquè és una formació que defensa la fi d’uns privilegis que sí accepta per a sí mateixa.

“És indecent que cadascú dels partits escollisca els diners que vullguen i el que veiem a la Diputació d’Alacant es que determinades actituds constaten que la defensa dels privilegis polítics no els marca la ideologia”, ha considerat Fullana.

Compromís encara espera mantindre la reunió que el passat març va exigir amb el portaveu del Grup Popular, Carles Castillo. La posició de la coalició obedeix únicament a la coherència. La insistència en aquest tema va més enllà de l’estratègia política i més a netejar la dignitat de una institució que ha patit únicament abusos en les últimes dècades.

Fins a aquest moment, els tres diputats del grup han tractat de revertir una decisió per la que han presentat recursos i han intentat tornar a debatre un acord (hui trencat) que es va presentar amagat dins d’una moció de reforma del pressupost de més de 190 milions, situació a la que no es va arribar per decret de secretaria.

La decisió de quintuplicar les ajudes als partits, en menys de 24 hores, va ser rebutjada per un mil·liar de persones a la campanya organitzada per change.org:

https://www.change.org/p/c%C3%A9sar-s%C3%A1nchez-jos%C3%A9-chulvi-jose-jos%C3%A9-francisco-chulvi-espa%C3%B1ol-ximo-puig-mariano-rajoy-pedro-242s%C3%A1nchez-eliminar-ayuda-de-518-000-para-partidos-pactada-por-pp-psoe-en-la-diputaci%C3%B3n-de-alicante?recruiter=3443848utm_source=share_petiti