portavocesLa Junta de Portaveus de la Diputació d’Alacant s’ha reunit aquest dimecres en el Palau
Provincial per a establir els termes dintre dels quals desenvoluparà els seus treballs una Comissió No Permanent del Ple en matèria de regeneració democràtica. La comissió, creada a instància de Compromís, abordarà part de la proposta presentada per aquesta formació durant l’últim ple el passat 11 de novembre.

Els temes a tractar en el futur per part de la comissió seran aquells proposats durant l’esmentat ple per Compromís:

  • Trobar un sistema d’objectivació per l’atorgament de subvencions, com ja fa l’equip de govern de la Diputació de València.
  • Consensuar una remuneració apropiada pels diputats i assessors.
  • Eliminació de les remuneracions en els organismes autònoms i empreses públiques pels diputats amb dedicació exclusiva.
  • Revisió dels departaments i reestructuració de dependències, així como un estudi de les duplicitats administratives respecte a altres institucions.
  • Eliminació dels càrrecs polítics en les oficines comarcals i la seua reestructuració. L’estalvi calculat per Compromís seria de 1,5 milions d’euros.

En compliment de l’acord plenari de novembre, en aquesta trobada de treball s’han definit les funcions, periodicitat i composició d’aquest òrgan. Les reunions se celebraran amb una periodicitat mensual i en elles estaran representats tots els grups polítics de la Diputació a través dels seus portaveus que també pactaran l’ordre del dia abans de cada trobada.