“César Sánchez no s’ha adonat que el seu projecte de Diputació no té futur”

“Les diputacions no tenen futur tal com existeixen hui dia. El president de la institució a Alacant hauria d’adonar-se que el seu projecte per a convertir-se en contrapoder de la Generalitat i bastió del Partit Popular no encaixa en el nou model administratiu que s’està preparant”, ha considerat aquest dijous el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, després del debat en les Corts on s’ha anunciat una reforma en la Llei de Coordinació que afectarà als ens administratius provincials.

Fullana s’ha fet ressò de la contestació del president de la Generalitat, Ximo Puig, a una pregunta feta per Compromís en la sessió plenària de les Corts aquest dijous al migdia. El Consell valencià reformarà la llei en els primers mesos de 2016 amb la finalitat d’aconseguir una major integració en l’administració autonòmica d’aquests ens de principis del segle XIX i que als últims anys han sigut escenaris del crim.

L’anunci de Puig és fruit de la pregunta realitzada pel síndic de Compromís, Fran Ferri, respecte a quin és el full de ruta del Consell per a la integració de l’activitat de les diputacions en la Generalitat. Per boca de Ferri, s’han pogut escoltar denúncies que ve sostenint la formació en la institució alacantina, com el fet que el ple provincial se sostinga en mans del PP gràcies a l’únic diputat de Ciutadans en l’hemicicle, Fernando Sepulcre, qui gaudeix d’un sobresou de 2.000 euros per assistència a organismes autònoms i un nombre d’assessors desproporcionat per la seua representació en l’hemicicle.

“El balanç dels últims anys és terrible per a la política realitzada en les diputacions valencianes. Hem vist a tres presidents ser detinguts, imputats, els hem escoltat en recerques policials fins al enrojiment i, fins i tot hui, hem vist algun entrar a la presó. La diputació ha de servir per a ajudar als pobles xicotets i no com a agència de col·locació i viatges de polítics que és ara”, ha insistit Fullana en la línia del debatut en les Corts i d’acord a la política que exerceix des de juliol la formació.

Fullana insta a César Sánchez a posar-se a la feina, a abandonar la seua política de confrontació i plegar-se als interessos de la Generalitat i participar al costat d’ella en projectes com el banc de llibres, just com ha fet la Diputació de València, que ha desplaçat diners de partides ja controlades per altres administracions per a poder participar en el pagament universal dels llibres d’ensenyament, un problema per a moltes famílies valencianes.

“César Sánchez ha de recordar que no ha sigut triat per la voluntat de la gent sinó per la voluntat de Ciutadans, que no van voler que José Císcar fóra president. No existeix el Govern Provincial, ningú tria al president de la Diputació, solament els partits. És en la Generalitat i els ajuntaments on la gent exerceix el seu vot directe i desposita la seua confiança en un polític concrento i en un programa. César Sánchez, que ja va votar a favor de l’ajuda universal de 100 euros per als llibres del PP, no és ningú per a dir què fer amb els diners dels votants. La Generalitat, sí”, ha argumentat Fullana respecte a la negativa del president de la Diputació de participar en el pagament universal de llibres.

Compromís vol destacar el caràcter partidista d’aquestes administracions, que s’han dedicat a repartir subvencions i inversions en funció del color polític de l’associació o el poble receptor. Per açò insta al president a unir-se a la nova política que, com en la Diputació de València, intenta desenvolupar mecanismes inversors que tinguen en compte fets objectius i evitar els clientelismes d’èpoques passades.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *