Compromís condemna i qualifica d’estrambòtic la sessió plenària de la Diputació, en la qual C’s ha tornat a trencar un pacte signat amb la resta d’oposició durant el mateix ple i ha presentat una altra iniciativa presentada per Compromís al mes de març i que ell va esmenar a la totalitat

“A Compromís hui pensàvem que havia arribat el final de ‘el que parte y reparte se lleva la mejor parte’ i gràcies al PP i C’s hem pogut comprovar que no, que es continuen amb les mateixes practiques de Ripoll, de Rus o de Fabra. L’era de Francisco Camps no ha mort encara. Al menys a Alacant”, ha considerat el portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

Com ja va ocórrer al mes de març amb la comissió d’investigació que va impulsar Compromís aglutinant a les altres forces de l’oposició, el diputat de C’s ha canviat d’opinió massacrant una iniciativa que havia sigut signada per ell feia menys de 24 hores. Amb la seua abstenció, Fernando Sepulcre ha aconseguit que el president de l’ens, alhora alcalde de Calp, haja convertit al poble calpí en el millor financiat a la institució provincial.

Es un tema de calendari

La intenció de Compromís era deixar la moció sobre la taula i que siga aprovada en un proper plenari junt a una calendari concret i tècnic de la inversió en tots els municipis amb greus problemes en les carreteres que passen pel seu terme. Durant el plenari, el portaveu de Compromís ha tractat de llegir el llistat de necessitats en carreteres propietat de la institució provincial i que tenen una necessitat d’obres patent (adjuntem el llistat).

Fixe’s vosté, la moderació és tal que estem disposat a acceptar la marginació del govern de Rajoy a la nostra província i invertir en allò que no és de la nostra competència. Això sí, L´’únic motiu pel qual Calp i Benissa tenen el privilegi d’assegurar-se els primers 2 milions d’euros és perquè Calp és el poble del president, i Benissa el poble del seu cap de presidència. Això ho sap tothom”, ha manifestat el .

Recolzar esta moció no només és poc ètic pensem que també podria no ser legal. L’advertim que és un abús de poder clar. És la seua inversió la més prioritària? No hi ha cap poble més en tota la província que tinga una prioritat major? És normal que ho porten per urgència a una comissió sense justifcar la urgència i impedint que els diputats i diputades es puguen llegir el conveni abans de votar? Ho van enviar a les 8 del matí amb la comissió a les 12h, per ventilar-se rapidet 2 milions d’euros. El que parte y reparte se lleva la mejor parte.

No és normal, li he demanat al seu entorn que retire la moció i que creem un calendari democràtic d’inversions a les carreteres. Hui li ho demanem PSPV, Compromís i Ciudadanos, i EUPV,  si esta proposta ix endavant demà li ho demanaran més de 50 pobles afectats que vosté margina. Resulta que es s’omplin la boca de parlar de la marginació de Puig a Alacant i després vostés xafen i huml.lien la resta de pobles  amb problemes en les seues travesies. Per què, perquè el poble del president va devant. Mire jo també en senc en  una xicoteta part calpí, i vull que es facen les inversions, però de forma democràtica, sense humilar a la resta de pobles de la província.

En les darreres 48h Compromís ens hem posat mans a la feina a fer el que vosté hagués tingut que fer: un mapa de prioritats, cercant documentació real i no l’informe ridícul i manipulat que vostés presenten. Està per acabar però li vaig a llegir a qui està vosté hui humiliant, a qui vostè es creu amb dret de deixar arrere en la inversió sense criteris tècnics, perquè sí, perquè el que parte y reparte se lleva la mejor parte.

Li demane que exercisca vosté de portaveu, és vosté qui ha situat la bancada del PP en el dilema de donar la cara per una obra que vosté vol fer sense caldendari democràtic. Done la cara, demostrem la seua valentia política. Vosté hui ha de fer de portaveu, recorde que només pot intervenir per moderar el plenari, i que per tant, el que ha de fer és donar la cara voste i no amagar-se darrere del Castell.