Compromís preguntarà al ple de la Diputació d’Alacant què feia Fernando Sepulcre, de C’s, a Brussel·les amb el president César Sánchez

Compromís registrarà aquest dilluns diverses preguntes per al pròxim ple de la Diputació d’Alacant després del viatge a Brussel·les de cinc diputats del Partit Popular i Ciudadanos, inclòs el president provincial, a la cerimònia del Pacte dels Alcaldes pel Canvi Climàtic: Quant ha costat el viatge? Era necessària la presència de cinc diputats? Què feia el diputat Fernando Sepulcre, sense competència alguna referida al medi ambient ni a cap altra, en eixe viatge?

La foto de Brussel·les és la imatge del que s’ha convertit la Diputació: un lloc on el PP cerca mantenir tots els privilegis polítics perduts i on Ciudadanos s’ha acomodat de tal manera que les seues exigències per a reduir l’enormitat d’una institució obsoleta i econòmicament onerosa per a la ciutadania s’han quedat en paper, el paper de les notes de premsa.

Compromís considera anormal que el diputat de Ciudadanos Fernando Sepulcre aparega en aqueixa foto sense tenir competència alguna de govern: “No entrem ja en què feien fins a 5 diputats de viatge a costa de la ciudadania en una cerimònia sobre el canvi climàtic, però la presència de Sepulcre és una escenificació més de com en aquest espai pensat en el segle XIX que és la Diputació”, ha considerat el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

La foto és una mostra més de com la Diputació és un encreuament d’interessos polítics i no en favor dels ciutadans: “Ciudadanos va anunciar el seu propòsit que César Sánchez es reduïra el sou i la grandària de la Diputació per a la qual es va anunciar la creació d’una comissió. Però portem tres mesos de govern i s’han anat abans de viatge que convocat la primera reunió per a abordar l’escàndol dels sous i privilegis dels diputats”, ha considerat Fullana.

“Esta imatge té un efecte déjà vu. Al PP li poden les grans xifres, no passa setmana sense anunci grandiloqüent. César Sánchez ha tornat de Brussel·les amb la promesa de plantar un milió d’arbres, el que recorda a aquelles èpoques en les quals era assessor de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i est parlava de plantar 64 milions d’arbres milions o quan Rajoy va prometre en 2008 500 milions si guanyava les eleccions”, ha recordat Fullana irònicament.

Compromís vol insistir en la seua visió actual de la Diputació com un lloc en el qual es mantenen els privilegis per a aquells polítics o assessors lleials al PP i sense buit en l’administració pública després dels comicis. La política seguida fins ara per César Sánchez des que accidentalment va ser investit president de la Diputació per voluntat de Ciudadanos es redueix a transmetre grans titulars i intentar col·locar-se al nivell d’organismes com la Generalitat que sí han sigut triats democràticament. Des de la formació ja es treballa conjuntament amb els diputats d’altres províncies per a establir un mètode de repartiment d’inversions més equitatiu, al mateix temps que estudien com reduir les competències de la institució que coincideixen amb les d’altres administracions.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *