La coalició exigeix un pla per resoldre la falta de recursos del consorci provincial i l’envelliment de la plantilla. “Demanem al president del PP, César Sánchez, que deixe de banda la seua política espectacle i d’enfrontament amb el Consell i es pose a planificar. Menys Fitures i més bombers és el que reclamem”, ha manifestat el portaveu adjunt, José Manuel Penalva.    

19 d’abril de 2017

Compromís reclama al president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, un pla estratègic per acabar amb la falta de recursos del consorci provincial i l’envelliment de la seua plantilla. El pla ha de comptar amb un doble consens polític i laboral per encaminar el cos de bombers cap a una perspectiva real d’estabilitat de recursos així com a la modernització del mateix . L’estratègia a elaborar, a més, haurà d’incloure un programa de compliments de terminis i una comissió de seguiment. 

El pla que reclama la coalició és urgent donada la situació que pateix el consorci de bombers actualment i que ha propiciat que aquesta setmana hagen clarejat els vehicles dels parcs amb pintades reclamant la dimissió de César Sánchez pels seus incompliments amb la plantilla. No és la primera acció reinvindicativa dels funcionaris aquesta legislatura, recentment es van concentrar enfront del palau provincial.

Les pintades recorden a aquelles aparegudes durant la gestió de l’expresident José Joaquín Ripoll, a qui hui la Fiscalia demana 16 anys de presó per la seua gestió en el consorci de residus de la Vexa Baixa, quan van aparèixer pintades acusant al polític del PP de tenir més assessors que bombers.

“Les arrels d’aquest problema són profundes, però no sabem si César Sánchez té estratègia o pla algú. En comptes de tant passejar-se amb tècnics d’imatge i comunicació pels pobles hauria de dedicar més temps a gestionar. Un dirigent del segle XXI ha d’estar més per a resoldre problemes que per a fer-se fotos”, ha considerat José Manuel Penalva, portaveu adjunt de Compromís en la Diputació alacantina.

“Demanem al president del PP, César Sánchez, que abandone el seu política espectacle i d’enfrontament amb el Consell i es pose a planificar. Menys Fiturs i més bombers és el que reclamem”, ha manifestat Penalva sobre la política d’actes públics duta a terme per presidència en el sector turístic, que ha servit a l’equip de govern per a presentar batalla contra el Consell i que ha centrat les crítiques de Compromís sobre actituds corruptes en el Patronat de Turisme durant l’organització de la Fira Internacional de Turisme (FITUR).

“L’ocorregut amb les pintades dels bombers”, continua Penalva, “posa de manifest la indignació d’els qui exposen la seua integritat física contra un problema com el dels incendis que enguany ha sigut terrible”.

El diputat crevillentí afegeix que “els processos selectius per a accedir a

bomber o bombera o per a promocionar han de ser absolutament transparents, causa dolenta imatge veure vídeos com el d’una oposició amb un participant passant proves físiques amb crosses”, en referència a les proves realitzades el febrer passat per un aspirant a sergent del Consorci de Bombers d’Alacant, qui va recórrer 3.000 metres durant una prova de velocitat quan amb prou faenes podia caminar.