El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha evitat amb el seu vot de qualitat que el ple provincial condemne enèrgicament la gestió en matèria turística dels governs de Francisco Camps, del que Sánchez va ser assessor i Diputat a les Corts des de 2005, pel seu perjudici creat a la ciutadania de les comarques del sud, evidenciat recentment en la sentència del cas Fitur de la Gürtel.  “El PP ha perdut l’ocasió de fer autocrítica, però el més greu és que obvia que tota eixa forma de gestionar hauria estat present també en la institució que diuen defensar, com hem posat de manifest durant la comissió d’investigació en què trobem indicis de frau en la facturació de 3,2 milions d’euros”, ha considerat el portaveu de Compromís, Gerard Fullana.

1 de març de 2017

Compromís lamenta que el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, haja evitat durant el plenari provincial amb el seu vot de qualitat que la institució condemne enèrgicament la gestió en matèria turística dels governs de Francisco Camps, a qui va assessorar Sánchez durant la legislatura 2007-11 i que ha rebut una emblemàtica sentència per part dels tribunal en el cas Fitur.

La decisió de Sánchez es summa al silenci del seu vicepresident i director del Patronat Turístic Costa Blanca,Eduardo Dolón, que no ha respost quan el portaveu de Compromís, Gerard Fullana, ha fet referència a la seua possible implicació en el cas de presumptes manipulacions de contractes a Torrevella per empreses que també podrien haver defraudat 3,2 milions a la Diputació d’Alacant, concretament al patronat que ell gestiona ara.

La moció de Compromís correspon al seguit de fets públics coneguts entorn a la gestió turística de les administracions valencianes baix governs del PP i que té com a paradigma la sentència del cas Fitur de la Gürtel, la qual demostra que una trama empresarial i política dintre de la Agència Valenciana de Turisme va llançar-se contra els interessos econòmics de la ciutadania conformant una associació delictiva que es podria haver repetit en diferents actors però mateixos mètodes a la Diputació i pobles d’Alacant.

“Hui hem pogut comprovar com malgrat el PP de César Sánchez sostinga que no té res a veure amb la gestió d’altres èpoques, tampoc vol condemnar el que ja ha sigut sentenciat pels tribunals com el cas Fitur Valencia o el d’Oriola, actualment en procés. Sánchez ha perdut l’ocasió de fer autocrítica, però el més greu és que obvia que tota eixa forma de gestionar hauria estat present també en la institució que diuen defensar, com hem posat de manifest durant la comissió d’investigació en què trobem indicis de frau en la facturació de 3,2 milions d’euros en el que podria clarament ser el cas Fitur Alacant”, ha manifestat Fullana.

A més de la condemna de la gestió corrupta del Turisme per part del PP, la moció presentada per Compromís reclamava que la Diputació instara a la direcció nacional del PP així com al seu nou president electe a fer una estimació de tots els diners rebuts de forma irregular i retornar-los a cadascuna de les institucions de les que s’estime que provenen. I en cas que no es poguera determinar la institució de què provenen, que es retornen proporcionalment a les entitats locals arreu de l’Estat.

En aquest context, cal recordar el treball dels investigadors del cas Taula, els quals consideren en els seus informes el PP com una organització criminal respecte al finançament de la formació, i les declaracions de empresaris habituals en el repartiment de contractes administratius que van confirmar en altres causes judicials el finançament il·legal.