Compromís demana la dimissió del vicepresident de la Diputació d’Alacant per “conèixer i intentar ocultar” les irregularitats en turisme

21 de febrer de 2017

Compromís ha demostrat hui com el vicepresident de la Diputació i president de la comissió d’investigació, Eduardo Dolon, havia rebut còpia al desembre de la documentació que la coalició entregarà demà a fiscalia.  Compromís va preguntar al desembre i al gener si amb la còpia de les informacions que tenia el grup del Partit Popular volien destacar alguna conclusió, i repetidament Eduardo Dolón va negar qualsevol irregularitat i va assegurar que el president de la Diputació i tot el grup popular secundaven les seues afirmacions.

“Ha tret el Partit Popular alguna conclusió de la documentació que té al seu despatx i que és la mateixa de la que disposa Compromìs?”– va preguntar al desembre i al gener el membre de Compromís a la comissió d’investigació, Gerard Fullana. El número dos del PP va espetar al portaveu de Compromís: “Las mismas que Compromís, el PP sacarà la conclusiones que crea convenientes”.

L’acta de gener es queda damunt la taula les acusacions de falsedat documental de Compromís

En la mateixa comissió del mes de gener, duta a terme el dia 18 a les 9.00h, Compromís va exposar les primeres conclusions de la investigació, ja que Eduardo Dolón havia amenaçat amb tancar la investigació si Compromís no aportava conclusions. La Coalició, a falta d’analitzar alguna documents, va aportar ja informació concreta de la existència de 70 factures amb valor de 3,2 milions d’euros i de la sospita que aquestes pogueren ser subjecte d’irregularitats amb l’agravant que estaven a nom d’empreses ja investigades en el cas Fitur d’Oriola. Ja el 18 de gener Compromís apuntava a conclusions polítiques greus donades les xifres i apuntava a la possibilitat que pogueren tenir conseqüències als tribunals.

Estes informacions van desaparèixer de l’acta que es pretenia aprovar el darrer 15 de febrer. Tampoc figuraven greus acusacions i pressions de tècnics presents al representant de Compromís. El Partit Popular va pressionar a Compromís perquè votara a favor de l’acta, extrem al qual es va negar el portaveu de Compromís que va demanar que tot constara. Després d’una extensa discussió Dolon i Sepulcre van evitar votar a favor i es va deixar l’acta damunt la taula pendent de revisió.

Eduardo Dolon: “Vista toda la documentación la conclusión del grupo del Partido Popular és que se hizo todo correctamente”

En la mateixa comissió del 15 de febrer i després d’haver-se vist obligat a retirar del acta, el número dos del PP  a la Diputació va demanar que apareguera en acta de forma literal la conclusió que del grup del Partit Popular que va llegir literalment i que es limitaven a dir: “Vista toda la documentación la conclusión del grupo del Partido Popular és que se hizo todo correctamente”.

Gerard Fullana va recordar en eixe moment el vicepresident de la Diputació que des de desembre comptava al mateixa informació de la qual disposava Compromís i que era molt greu la conclusió a la qual estava arribant, fet que Dolon va contestar dient “Compromís no va a dictar la conclusiones del Partido Popular”.

De forma prèvia a la lectura de la conclusió el Partit Popular havia sol·licitat la compareixença de la comissió del cap del serveis econòmics del Patronat de Turisme, Miguel Prada, donat que segons va afirma Dolón part de les conclusions del govern de César Sánchez coincidien amb aquest informe on es pretenia denunciar el temps invertit pels tècnics en cercar la documentació demanada per Compromís. L’informe arribava a la conclusió final que la tasca de Compromis havia “perturbat” el Patronat de Turisme.

El portaveu de Compromís, Gerard Fullana, va condemnar l’informe per ser “un informe polític al servei del Partit Popular” i va denunciar connivència de tècnics amb el grup del PP. Fullana va preguntar a Eduardo Dolón per què es demana un informe del temps invertit en la investigació de Compromís però no del temps invertit del diputat trànsfuga per demanar informació vinculada als seus ex companys de Ciudadanos quan estos eren assessors del PP anys enrere. Dolón no va contestar a la pregunta.

Compromís. “No ens tornarem a asseure en la comissió d’investigació mentre Dolon continue sent president de la mateixa i màxim responsable de Turisme. Ni tampoc amb la mateixa configuració tècnica”

Compromís ha destacat que “és indispensable que el president César Sánchez demane la dimissió a Eduardo Dolón i que done la cara i explique per què no van denunciar res tenint tota la documentació al seu poder”.

Així mateix Compromís ja ha anunciat que no es tornarà a asseure en una comissió d’investigació que mantinga la mateixa configuració de tècnics i molt menys que tinga al número dos del PP com a president. Compromís ha destacat que “ara entenem perquè César Sánchez es va saltar la votació de a presidència de la comissió i va nomenar per decret a Eduardo Dolón, l’objectiu era “ocultar i pressionar”.

Compromis ha destacat que continua investigant noves línies com la possible extensió de la trama a diferents municipis governats pel Partit Popular fet que explicaria l’obsessió especial del grup Popular a la Diputació per tapar el cas.​​

Arxivat en: Activitat Parlamentaria, Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *