Compromís traslladarà al Congrés una proposta perquè les diputacions apliquen el Pla Objectiva.

El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha anunciat aquest dijous a Alcalalí que durà una iniciativa que introduïsca en el parlament de l’Estat els principis del Pla Objectiva, presentat a la Diputació d’Alacant per la coalició i que persegueix l’objectivació de les subvencions a les institucions, especialment, les provincials.

Baldoví ha anunciat la seua intenció durant la visita amb el portaveu de la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, a Alcalalí, on han conegut també una iniciativa de promoció local. La proposta està emmarcada en el que Compromís entén com una necessitat de reforma administrativa, conclusió a la que han arribat pràcticament totes les organitzacions polítiques amb representació al Congrés dels Diputats.

El Pla Objectiva (https://plaobjectiva.org/) ha estat dissenyat pels diputats provincials de Compromís i constitueix una eina contra el clientelisme polític i que aposta clarament pel municipalisme. Els dos diputats han anunciat que abans del tancament de les institucions provincials i la absorció de competències pels governs autonòmics hem de començar a implementar sistemes de repartiment dels diners públics que permetran, sobre tot als pobles de menys de 10.000 habitants, tindre liquiditat per a les despeses diàries.

Arxivat en: Activitat Parlamentaria, Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *