“Hem tingut un encontre constructiu, però el que importa són els fets i no hem rebut cap garantia que els pressupost 2017 vagen a representar cap canvi respecte a l’arbitrarietat del repartiment de les subvencions i per tant excepte un miracle d’última hora no els recolzarem. Quan un es dedica més a  la publicitat que a la gestió els deures s’acumulen, i això sembla que li està succeint a la Diputació que té una cua de centenars de projectes en espera que podrien col·lapsar el pressupost del proper any”, ha manifestat el portaveu de Compromís de la Diputación, Gerard Fullana.

28 de novembre de 2016

“Hem tingut un encontre constructiu, però el que importa són els fets i no hem rebut cap garantia que els pressupost 2017 vagen a representar cap canvi respecte a l’arbitrarietat del repartiment de les subvencions i per tant excepte un miracle d’última hora no els recolzarem”. Així expressava el portaveu de Compromís Gerard Fullana les sensacions de Compromís a l’eixida de la reunió que s’ha mantingut hui a la Diputació d’Alacant i que ha servit per presentar el Pla Objectiva i intercanviar impressions sobre el pressupost 2017. La reunió s’ha dut a terme entre el president de la Diputació, César Sánchez, el vicepresident i portaveu del PP, Carlos Castillo, el citat portaveu de Compromís i el diputat de la formació valencianista Lluis Pastor.

Compromís ha destacat que el govern de la Diputació ha explicat que hi ha un escàs marge de maniobra pels pressupostos 2017. “Quan un es dedica més a  la publicitat que a la gestió els deures s’acumulen, i això sembla que li està succeint a la Diputació que té una cua de centenars de projectes en espera que podrien col·lapsar el pressupost del proper any”, ha destacat la coalició. A més, des de Compromís s’ha insistit que “no hi ha cap fet real que augmente la justícia en el repartiment de subvencions, de moment a César Sánchez el coneixem més pels anuncis que per la realitat”.

Compromís ha destacat de l’encontre el principi d’acord perquè el Pla Objectiva siga l’eix vertebrador dels Plans d’Inversió Financerament Sostenible que s’aprovaran l’any 2017 i on s’espera una inversió propera als 30 milions d’euros provinent de romanent de tresoreria 2016. “Aquest acord és importantíssim pels pobles de les comarques d’Alacant, perquè representa en la majoria dels casos el 70% del total de la inversió anual que rebran de la Diputació, tenim la ferma voluntat de ser una oposició ferma i a la vegada útil pels pobles”, ha destacat Fullana.

En el marc dels possibles acords, Compromís i els representants del govern de la Diputació han acordat generar un diàleg per estudiar que el Pla Objectiva es puga implementar en els pressupostos 2018. No obstant aquests acords Compromís mostra la seua prudència ja que l’actual govern no ha concretat cap dels seus compromisos.