El ple de Diputació dóna el seu vistiplau a la negociació de nous criteris d’adjudicació i del Pla Objectiva en els pressupostos

Compromís es felicita per l’aprovació de la seua proposta aquest dimecres en el ple de la Diputació d’Alacant perquè els grups polítics negocien augmentar el pes dels criteris tècnics en la concessió de subvencions. En aquesta taula es debatrà sobre el projecte presentat la passada setmana per a establir criteris objectius per al finançament d’obres o serveis municipals, el Pla Objectiva. Gerard Fullana, portaveu de la coalició, ha assegurat que “las ajudes als pobles solament tindran sentit si es milloren els criteris tècnics en les adjudicacions”.

Alacant, 2 de novembre de 2016

Compromís ha aconseguit traure endavant per unanimitat una proposta en el ple de la Diputació d’Alacant perquè la corporació estudie l’augment del pes dels criteris tècnics en la concessió de subvencions que depenen de la institució. En el grup que es creu per a la millora d’aquests criteris s’abordarà a més el Pla Objectiva, projecte impulsat per la coalició per a establir uns criteris de subvenció d’acord a variables objectives. “Fem un pas més en la defensa de l’existència de criteris objectius en les inversions administratives que la Diputació distribueix als més de 140 municipis alacantíns”, ha assenyalat el portaveu Gerard Fullana.

Augmentar el pes de les condicions tècniques en els plecs de contractació, defensa Compromís,  provocaria un augment considerable de la inversió real en els municipis. La coalició considera que durant les licitacions administratives, les empreses tendeixen a incórrer en baixes temeràries. Açò es tradueix que aquelles que opten a concurs acaben centrant-se en una reducció de despeses que al final es tradueixen en un pitjor serveis al ciutadà, bé siga per terminis, per la baixa qualitat de materials no especificat, etc.

“A l’hora de calcular l’import subvencionat als diferents pobles”, ha considerat Fullana,“en l’actualitat transvasa a aquests l’import pressupostat i no amb el finalment satisfet a l’empresa contractista. És, per tant, freqüent que els municipis pel que és freqüent que els municipis reben finalment inversions molt per sota de l’import realment subvencionat, quedant el restant de nou en poder de la Diputació”.

L’aprovació del punt es produeix després que Compromís accedira a retirar una moció concreta en la qual instava a un nou marc de consens perquè la inversió en els pobles dins dels pressupostos de 2017 es repartira de forma equitativa sobre la base d’un pla amb criteris el més objectius possible. A canvi, la coalició ha aconseguit que el Pla Objectiva es pose damunt la taula de negociació que se centrarà en l’estudi de la millora d’aquests criteris tècnics per a la licitació de projectes.

Arxivat en: Activitat Parlamentaria, Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *