La coalició presenta un recurs administratiu en la Diputació d’Alacant per a obtenir la informació reclamada el passat 28 de setembre i denegada per escrit el 3 d’octubre referent a set empreses relacionades amb un cas de corrupció que implica al PP. Compromís considera un espantall més la celebració de la tercera sessió de la comissió d’investigació dels últims 12 anys de governs del PP. “No deixa de ser cridaner que el Partit Popular, que ha aconseguit per decret la presidenta i el suport d’un trànsfuga, no s’haja interessat en tres sessions per cap informació, ni tan sols per establir un pla d’actuació”, ha considerat el portaveu, Gerard Fullana.  

Alacant, 21 d’octubre de 2016

Compromís ha presentat després de la comissió d’investigació dels últims 12 anys de la Diputació d’Alacant un recurs administratiu contra la negativa del Patronat de Turisme, del passat dia 3 d’octubre, de donar accés a la coalició a la informació referent a set empreses.

Aquestes empreses estan relacionades amb una causa oberta en els jutjats d’Oriola i pel qual està acusada de fraccionament de contractes l’expresidenta del PP oriolà, Mª Josefa Ferrando. Les empreses són Exporiggins SL, Mojaia 2001, Benerrama Audiovideo SL, Rètols i Components 2002 SL, Intermedi Muntatges SL, Ecothink SL i Equipament Integral per a Stands Molins SL.

La coalició va registrar el passat 28 de setembre la petició d’informació, que li va ser denegada el 3 d’octubre.  “Ara sol·licitem de nou que faciliten la informació en una comissió de recerca que s’està demostrant que és un ‘paripé’. No deixa de ser cridaner que el Partit Popular, que ha aconseguit per decret la presidència de la comissió i amb el suport d’un trànsfuga, no s’haja interessat en tres sessions per cap informació, ni tan sols per establir un pla d’actuació”, ha considerat Gerard Fullana.

La història de la comissió d’investigació dels últims 12 anys, període en el qual la institució s’ha vist esguitada per una corrupció investigada en els tribunals, és la d’un boicot constant. Compromís recorda que va ser a l’abril quan els seus tres diputats varen presentar una moció al ple provincial per a investigar els governs de Luisa Pastor i Joaquín Ripoll. Tal moció va quedar convertida en una auditoria privada amb els vots del PP i l’antic diputat de C’s i avui trànsfuga, Fernando Sepulcre, malgrat l’advertiment in  voce de la interventora recordant que no era viable l’esmena finalment aprovada.

Amb posterioritat, el boicot ha continuat, al no respectar ni populars ni trànsfuga la votació de la sessió constitutiva en la qual va ser triada com a presidenta de la mateixa la diputada d’EUPV, Raquel Pérez, amb els vots de Compromís i PSOE.“Escoltar al portaveu popular Carlos Castillo dir que van donar suport a la creació de la comissió sense creure-la necessària és quasi un insult a la intel·ligència. Més  després que  el seu partit i Sepulcre hagen provocat l’eixida d’EUPV i PSOE de la comissió en imposar amb un ‘dedazo’ al president de la mateixa”, ha assenyalat Fullana.