La coalició censura una assignació en contra del vot dels membres de la comissió, però no es planteja de moment abandonar la comissió que pretén investigar els anys que abasten la gestió dels exmandataris Joaquín Ripoll i Luisa Pastor, període en el qual es va forjar el cas Brugal. Compromís sosté que fiscalitzarà la recerca que puguen fer tant el PP, partit que va a investigar-se a si mateix, com Fernando Sepulcre, el trànsfuga que els manté en el poder.

Alacant, 28 de febrer

La coalició qüestiona la legalitat de la decisió del president César Sánchez d’imposar a Eduardo Dolón com a membre president de la comissió d’investigació dels últims 12 anys de la Diputació d’Alacant. Compromís considera que obeeix a un altre intent més de boicotejar una comissió en la qual l’investigat també vol ser el detectiu. La coalició ha registrat també en l’administració provincial la petició de les factures de set empreses que en el passat van treballar amb el Partit Popular en la Diputació d’Alacant.

El PP, via decretazo, ha desnaturalitzat la comissió de recerca que ja podria estar funcionant des de febrer quan va ser proposada en el ple pels diputats de Compromís. La coalició considera una manipulació l’acta presentada i en la qual amb prou faenes consta el debatut entre les forces polítiques de l’hemicicle provincial durant la sessió de constitució de la comissió en la qual va ser triada la diputada d’EUPV, Raquel Pérez, com a presidenta.

No obstant això, Compromís no renuncia a estar present en la comissió i a la seua labor fiscalitzadora. Estarà present en la comissió per a veure què i com investiga Dolón i el trànsfuga que manté en el poder al PP. Del resultat de la comissió i les seues conclusions dependrà que Compromís demane la dimissió de Dolón, vicepresident de la Diputació i del Patronat de Turisme.

Al marge de la comissió, Compromís ha registrat una petició de documentació per a revisar concretament determinades contractacions en les fires de Fitur i la facturació realitzada amb aquestes empreses a la Diputació d’Alacant.