Confirmat: la secretària de la Diputació no va redactar mai un informe previ que defense els plantejaments de defensa amb els qual ha eixit al pas el president de la Diputació, César Sánchez, després que es fera públic que havia participat en una votació que afectava interessos directes de la seua familia. La notícia és especialment important perquè acota la intencionalitat del president en les hores prèvies a la votació que afectava un conveni de l’Ajuntament de Calp amb la seua sogra segons que determine un benefici o altre patrimonial depenent de l’any en què s’executen les obres. 

Confirmat el fet que César Sánchez era conscient de la incompatibilitat en el Ajuntament de Calp i que per això no va participar en la votació del conveni, queda concloure que el president de la Diputació va decidir omitir la informació a la secretària i el seu grup per evitar destapar l’escàndol una vegada ubicada la qüestió en l’ordre del dia o bé que, sabedor que l’informe podria ser negatiu, va decidir seguir endavant sense sol·licitar-ho i intentar així guanyar la votació.

Jose Manuel Penalva, portaveu adjunt de Compromís a la Diputació d’Alacant, ha destacat que “cada dia que passa la versió del president de la diputació és més contradictòria, ara sabem que  no sols no hi ha cap informe oficial i que tampoco el va demanar oficialment, Sánchez ha perdut tota credibilitat”.

 

El PP demostra el seu nerviosisme retirant a última hora una subvenció nominal a Calp de 250.000 euros en la comissió de hui

Dins del paquet de 3.200.000 euros que el president s’ha autoassignat en els darrers sis mesos pel seu municipi figuren 248.067 per a una inversió en el poliesportiu. Esta inversió està prevista en el pressupost, catalogada com a nominal, en llenguatge més clar nominal s’entén com “a dit”. Esta subvenció s’havia de dictaminar hui, és a dir, s’havia de concretar hui o així ho tenia previst el Partit Popular abans d’explotar el Cas César Sánchez que implica interessos familiars. Després de saltar el cas a la premsa, el president ha decidit traure’l de l’ordre del dia, sense més explicacions que “ara no tocava”.

El diputat de Compromís present a la comissió d’infraestructures, Lluís Pastor,  ha expressat la seua sorpresa i ha destacat que “això evidencia el remordiment de consciència del Partit Popular que provoca canvis de postura poc coherents, nosaltres en canvi des del primer dia portem dient que les subvencions han d’estar justificades a nivell tècnic i s’han de repartir amb equitat, no defallirem en el nostre objectiu”.