“Li vaig demanar a César Sánchez  fins a l’últim minut aprovar la proposta de Calp conjuntament amb un calendari d’inversions democràtiques i amb informe tècnic de les travessies en la comarca i província, però ell va decidir fer-se càrrec d’esta obra que havia de pagar Rajoy a costa dels demés i sense seguir els criteris tècnics de la DGT. Sánchez seguix amb allò del que parte i reparte se lleva la mejor parte”

Més de 3.200.000 euros s’ha atorgat a dit César Sánchez al seu municipi en els darrers 6 mesos, fins a 30 vegades més que alguns municipis de la comarca i unes 12 vegades més que la mitjana dels pobles de la Marina Alta en el mateix període, que se situa en una xifra entre els 200.000 i els 300.000 euros (quasi la totalitat dels quals provinent de la inversió sostenible democràtica a tots els pobles que havia proposat Compromís). El portaveu de Compromís, Gerard Fullana, ha donat un pas endavant i ha destacat que “he rebut amenaces fins a l’últim moment per demanar que a les obres a Calp se sume un calendari d’inversions democràtiques segons criteris tècnics a la Marina Alta i a la província d’Alacant, Compromís ha vingut a posar punt i final a les subvencions partidistes, m’han amenaçat en fer una campanya contra la meua persona a Calp, però no ens importa el nostre compromís és ferm, volem democratitzar la Diputació i això va més enllà de si nosaltres som d’un poble o altre”, ha destacat Fullana, que va viure la seua etapa educativa primària i secundària a Calp.

Al desembre el president es va atorgar una subvenció de 600.000 euros dins els plans de cooperació, el mateix mes va aprovar en el pressupost una ajuda pel poliesportiu de 250.000. A l’abril va obtenir 240.000 euros de les inversions sostenibles i ara ha aprovat un conveni unilateral per una obra que s’havia compromés a pagar Mariano Rajoy perquè és la seua competència per valor de 2.109.000 euros.

“Nosaltres, per suposat, estem a favor de totes les inversions a Calp, però de forma democràtica i no en perjudici dels 141 pobles restants ni de la resta de pobles de la comarca. Hem de potenciar debats democràtics, cal assegurar-se, per exemple, si esta obra fora de la nostra competència és més urgent que la inversió hídrica per aquest estiu a la comarca, cal potenciar el debat”, ha destacat Fullana.

“És ridícul que Mariano Rajoy margine els calpins no executant esta obra i es culpe a Compromís”

El portaveu de Compromís ha acusat César Sánchez “d’insultar la intel·ligència” quan acusa a Compromís de no recolzar els interessos de Calp en “una obra que havia d’haver fet Marina Rajoy i que com moltes altres no s’ha fet”. “Aquests tipus d’afirmacions polítiques vagues li les he sentides massa voltes a Francisco Camps, de vegades el president de la Diputació em sembla un clon polític de l’expresident de la Generalitat, crec que l’alcalde de Calp ha passat massa temps en l’epicentre de la vergonya del PP valencià”, ha destacat Compromís.

Fullana ha assegurat que “el grup de Compromís havíem assumit que l’obra l’executara la Diputació davant la inoperància del Govern central en les carreteres de la seua competència a la comarca però que era necessari que l’operació a la N-332 a Calp anara acompanyada d’un informe de necessitats a tots els passos pels pobles de la comarca i de la província, seguint els punts negres marcats per la DGT en el seu informe.  La DGT no inclou com a punt negre d’especial risc este punt al municipi en el seu darrer informe, encara que Compromís ha destacat que calia situar-lo en el calendari democràtic d’inversions”.