L’oposició signa unida una esmena a la totalitat a la proposta d’assignació a dit de dos milions d’euros per a competències impròpies a Calp.

L’esmena a la totalitat condemna la marginació en la inversió del govern de Mariano Rajoy a la província i exigeix que qualsevol inversió en la N-332 o N340 estiga avalada per un informe tècnic on estiguen presents tots els punts conflictius en el seu pas pels pobles d’Alacant, i no només en el del seu president. “César Sánchez ha comés un error molt greu enrocant-se en una subvenció a dit que representa una falta de respecte a la resta de pobles, simplement li demanem que recapacite i que elaborem un informe tècnic complet de tots i cadascún dels pobles per on passen estes carreteres i decidim en conseqüència”, ha destacat Fullana. 

L’esmena signada pels portaveus de Compromís, PSPV, C’s i EU posa llum sobre el que es considera un ús partidista del fons públics que afecta a Calp, la localitat que governa el president César Sánchez i que pot rebre la inversió més alta del que portem de legislatura sense cap motivació tècnica. La iniciativa presentada busca la paralització del conveni pel qual Calp rebria més de dos milions d’euros fins a que es facen públics els informes de carreteres que són competència de la institució provincial i que haurien de determinar si calen altres inversions abans de fer una despesa en una infraestructura que deuria de pagar l’Estat.

El grup de Compromís a la Diputació d’Alacant havia tret a la llum el fet la setmana passada, després de l’intent del Partit Popular d’aprovar-ho d’urgència, sense criteris tècnics i enviant un document només quatre hores abans de la comissió informativa.

La moció inclou l’exigència al Govern central perquè faça una modificació pressupostària enguany que tinga en compte la inversió a Calp. En cas que l’Estat persistisca en el seu infrafinançament, la Diputació elaborarà un mapa de prioritats en inversió en la N-332 en el seu pas per tots els municipis i demanarà un calendari d’actuacions.

Dins de l’acord, s’inclouen també dos declaracions institucionals: una condemna de la ja tradicional manca d’inversió estatal  i la reiteració de la voluntat d’objectivar les subvencions conforme a criteris tècnics concrets i compartits.

Els contactes entre l’entorn del president i els portaveus de l’oposició s’han incrementat estos darrers dos dies, i finalment s’ha informat al president que si persistia en no retirar i renegociar la proposta amb criteris tècnics l’oposició optaria per actuar en bloc reclamant una visió més democràtica de l’assumpte.

“Fa una setmana Compromís i la resta de forces vam demostrar en l’aprovació de la inversió sostenible que quan hi ha criteris democràtics i tècnics tots sumem, però això no vol dir que després tornarem a les velles formes de repartir la inversió pública, César Sánchez ha comés un error molt greu enrocant-se en una subvenció a dit que representa una falta de respecte a la resta de pobles, simplement li demanem recapacite i que elaborem un informe tècnic complet de tots i cadascun dels pobles per on passen estes carreteres i decidim en conseqüència”, ha destacat Fullana.

A més, Fullana ha remarcat que “tot això no passaria si el govern de Mariano Rajoy no hagués marginat greument en la inversió en els pobles d’Alacant, és l’herència que ens deixa una govern que ens ha deixat de banda”.

Arxivat en: Activitat Parlamentaria, Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *