Compromís exigeix al PP renegociar les subvencions a partits i els sous.

 La coalició estudia impulsar una modificació de l’actual reglament d’aportacions als grups i proposar que diputats i diputades amb dedicació exclusiva no cobren per assistir a reunions d’organismes autònoms

Compromís exigeix al portaveu del PP, Carlos Castillo, una reunió urgent dels portaveus per a acordar definitivament els assumptes pendents en matèria de règim econòmic dels grups polítics i obrir un debat sobre la idoneïtat que els diputats i diputades amb dedicació exclusiva estiguen també cobrant per assistència a les reunions dels organismes autònoms.

El portaveu adjunt de Compromís, José Manuel Penalva, estudia ja una modificació de l’actual reglament d’aportacions als grups polítics, que es van quintuplicar escandalosament durant les vacances de Nadal amb els vots en solitari del PP i PSOE. És intenció d’aquest Grup portar aquesta proposta de modificació de l’actual reglament per al pròxim ple ordinari si no s’estableix cap tipus d’acord sobre les aportacions als grups polítics.

“Resulta negligent que després de set mesos des que es va constituir la Diputació continuem parlant d’això. No sembla raonable que si el PSOE ha rectificat i ha trencat l’acord la mesura prevalga. Mantenir en contra de la voluntat majoritària un acord quan s’està en minoria, a través d’argúcies legals, posa de manifest la perversió i l’ús partidista de caràcter antidemocràtic de l’actual Govern del PP en la Diputació d’Alacant”, ha considerat Penalva.

El Grup de Compromís en la Diputació d’Alacant ha pres la decisió de demanar l’assignació al grup que li correspon segons el primer acord que es va adoptar al juliol de l’any passat, mentre que no hi haja un nou acord unànime sobre les aportacions dels grups. A Compromís li corresponia 15 mil euros anuals per a activitats pròpies del grup i eixa és la quantitat que va a demanar i no la quantitat assignada al desembre que ascendia a 61 mil euros.

 

Acabar amb tots els privilegis econòmics 

Portem més de set mesos d’una legislatura que, teòricament, anava a posar límit als privilegis polítics, situació que no s’ha produït en la institució provincial. Per a Compromís és inacceptable que els membres de la corporació provincial que estiguen percebent retribucions amb dedicació exclusiva o plena dedicació cobren al mateix temps per assistències a òrgans d’adreça dels Organismes Autònoms dependents de la Diputació, quan en molts casos, el cobrament per responsabilitat ja està dins de la retribució del propi Diputat o Diputada o de l’alt càrrec. I per si no fos prou en la majoria dels casos aquestes reunions es realitzen dins de la jornada laboral ordinària, en el qual també es cobra per açò dins de la dedicació exclusiva.
“Ès una situació que va contra el sentit comú i contra el sentir de la majoria de la ciutadania que no ho entén. Cobrar doble per fer el mateix en la mateixa jornada i cobrar per una responsabilitat intrínseca del seu càrrec i de la seua retribució”, ha manifestat el diputat. En l’actualitat solament dos membres del ple són coherents amb aquesta posició i han renunciat a cobrar per assistències en els organismes autònoms, sent un d’ells el propi Penalva.

Arxivat en: Activitat Parlamentaria, Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *