La coalició qualifica com incomprensible que C’s s’haja posat al costat del PP per aprovar una auditoria d’un empresa privada, que la interventora qüestiona i que anul·la l’efecte fiscalitzador que proposava Compromís. La coalició lamenta que el PP haja tornat a impedir la votació de l’assignació als grups.

Compromís considera que C’s haurà d’explicar la seua postura al plenari d’aquest dimecres, que ha trencat un pacte de tota l’oposició per fiscalitzar la gestió del PP els últims 12 anys apostant amb els populars per una auditoria de difícil realització. “Teniem una oportunitat històrica de refer la imatge de la Diputació d’Alacant, de posar llum a més d’una dècada de sospita de la gestió del Partit Popular i encara no entenem perquè C’s se n’ha eixit del pacte que tenia amb la resta de l’oposició”, ha manifestat el portaveu de Compromís, Gerard Fullana.

El plenari celebrat a la Diputació alacantina ha viscut un moment incomprensible quan els grups polítics anaven a aprovar una moció de Compromís pactada per C’s, EU i PSOE per crear un comissió fiscalitzadora de la gestió del PP. El diputat Fernando Sepulcre ha presentat en l’últim moment una esmena a la totalitat contra la iniciativa de Compromís que ha acabat per desnaturalitzar l’objecte de la comissió.

La decisió ha estat pura incoherència. Compromís ha treballat en aquest pacte des de fa més de dos setmanes i, a última hora, Sepulcre ha optat per actuar pel seu compte i presentar una esmena a la totalitat que la coalició l’havia advertit reiteradament que, en tot cas, havia de ser una esmena a la parcialitat. I el diputat de C’s, abans d’entrar a l’hemicicle, encara sostenia que presentaria una esmena parcial.

La incoherència es doble si sumem l’aportació in voce de la interventora de la institució, qui ha advertit que la auditoria externa proposada per C’s i recoltzada per PP no s’adequa a la legalitat. “No trobem correcte que el que hauria de ser una moció de fiscalització de l’oposició se li encarregue a una empresa externa i es pague amb fons públics”, ha rematat Fullana.

Compromís ha demanat retirar la moció una vegada ha sigut desnaturalitzada però el president ha impedit tal efecte.

 

Patronat de Turisme i ‘subvencions’ als partits

Compromís ha lamentat que una altra vegada el president César Sánchez haja evitat per decret votar una proposta pactada per tota l’oposició sobre la retirada de l’augment de les subvencions als partits, que va multiplicar-se per cinc. Els tres diputats de la coalició s’han concentrat amb la resta de forces polítiques, menys el PP, davant la porta del Palau Provincial per segona vegada: la primera va ser per no voler debatre una iniciativa de Compromís; esta vegada l’ha tocat al PSOE. “Sempre que César Sánchez faça un decret per evitar debatre iniciatives que recolza tota l’oposició ens concentrarem i protestarem”, ha apuntat Fullana.

No obstant açò, Compromís es felicita per haver aconseguit trencar per primera vegada la majoria absoluta del PP en un organisme autònom com el Patronat de Turisme. “Compromís anirà ajustant la representació als organismes autònoms de la institució d’acord a la representació de les diverses forces polítiques en el ple. No pot ser que el PP tinga la majoria absoluta en patronats i organismes autònoms, manejant despeses milionaris, quan no la té al ple”, ha manifestat Penalva. El portaveu adjunt de la coalició ha manifestat que en el futur tractaran que a la resta d’organismes ocorra el mateix.