La coalició es troba al presumpte immoble del patronat Costa Blanca a Polop un local cedit a ames de casa i dubta de que puga justificar-se una inversió de 73.000 euros

Compromís ha demanat a la Diputació d’Alacant l’auditoria completa realitzada sobre el Patronat de Turisme Costa Blanca. A banda d’altres informacions sobre el patronat demanades per la coalició, les dades reals serviran per tindre coneixement directe d’allò que va passar a un ens ara mateix a l’ombra en la seua gestió administrativa i comptable. Mentre tant, Compromís ja treballa en una proposta para el proper plenari de la Diputació perquè l’hemicicle impulse la investigació dels últims 12 anys de la institució i organismes com el patronat turístic.

La coalició no està convençuda de les explicacions donades pel Partit Popular sobre l’auditoria de l’any 2013, on s’ha demostrat que l’inventari del patronat està immers en el caos o ‘desaparegut’ després de que l’auditoria no trobara uns béns valorats en més de 200.000 euros. “EL PP no ens ha convençut amb les explicacions donades i volem continuar indagant”, ha explicat el portaveu Gerard Fullana, qui ahir va fer la visita in situ d’un dels béns que l’auditoria no va aconseguir identificar.

L’auditoria, feta per llei, parlava de l’existència d’un immoble a Polop del patronat, on s’havia fet una despesa de 73.000 euros. El que s’ha trobat Compromís ha sigut una habitació de 20m² de la que fan ús una associació d’ames de casa. No té res a veure amb qüestions turístiques i si ha sigut una cessió del patronat a l’Ajuntament la coalició vol saber per què va costar 73.000 euros. No es veu una actuació que invite a pensar en eixa despesa. “El que ens fa pensar és en una inversió perduda”, ha explicat Fullana.

Compromís vol recordar que les conclusions arribades pels auditors no deixen en molt bon lloc a una institució en la que el PP s’ha construït un búnquer per la presumpta defensa dels interessos alacantins davant la Generalitat. Dels 7 béns analitzats pels auditors, cinc no es sap on estan: el immoble de Polop (73.000 euros), un vestit (800 euros), una aplicació informàtica (120.000 euros), una torre de vigilància (6.000 euros) o una càmera web (3.000 euros). El que sembla molt greu a la coalició és que siguen béns escollits a l’atzar de tot l’inventari de béns del patronat.