L’actuació va costar 138.000 euros i en pocs mesos mostra una deterioració per la que els veïns reclamen informació des de maig de 2015 sense cap èxit

PASTOR_AMB_VEÏNS

Compromís ha demanat l’expedient de l’obra de la plaça de Estella, un projecte planificat pel Ajuntament d’Alacant i executat per la Diputació durant el 2015. L’actuació va costar 138.000 euros i, en tan sols sis mesos, ja presenta una deterioració impropia de la inversió feta. La coalició cerca obtindre la informació d’una obra que el veïns de la plaça demanen des de maig de 2015 sense cap èxit.

El diputat de Compromís, Lluis Pastor, va visitar recentment aquest espai ubicat al barri alacantí d’El Pla i va contemplar el deteriorat estat en el que es troba una plaça que va quedar pitjor del que estava abans de l’obra. “Es evident que la imatge i el manteniment no s’estan complint. Els veïns pensen que la despesa feta per l’administració no es correspon amb el d’una plaça que s’ha remodelat fa mesos i han de tindre dret a accedir a eixa informació ”, ha considerat Pastor.

PLAÇAESTELLA (1)Compromís condemna el procediment pel qual es va actuar a una plaça molt aprofitada per famílies del barri. “No es tindré en compte l’opinió del veïns i això es nota. No hi cap protecció pels xiquets i xiquetes a la zona de jocs, just al costat de la calçada: No hi cap ombra en una ciutat on el sol castiga molt; i  hi ha una absència del manteniment de la coberta vegetal i el paviment. En lloc de ser un espai de gaudiment sembla dissenyat contra el majors i els menuts”, ha reflexionat el diputat.

Compromís considera que els arguments de la Diputació justificant la deterioració de l’espai en un supoPLAÇAESTELLA2sat mal manteniment per part de l’Ajuntament no és la solució de cap problema. “Podem discutir estèrilment sobre la responsabilitat o podem intentar trobar una solució d’acord al objectiu inicial de l’obra, que no era cap altre que la millora general de l’escena urbana”, ha considerat Pastor.