La coalició redobla els contactes amb tots els grups per a aconseguir un acord abans d’acudir als tribunals i convocar mobilitzacions

Els juristes de Compromís opinen que els tribunals condemnarien a la Diputació d’Alacant per multiplicar per cinc una assignació als partits sense justificació i amb actitud d’ocultació. Aquests informes apunten a més que existeix una estratègia política conjunta de la Secretaria de l’ens administratiu i el Partit Popular. “Volem representar el canvi real de mentalitat a la Diputació, no anem a permetre que el PP seguisca arruïnant més institucions, es va acabar la impunitat en privilegis i partidisme”, ha afirmat el portaveu de Compromis, Gerard Fullana.

La coalició, de moment, està mantenint converses amb els portaveus en la Diputació per a evitar acudir als tribunals i concedir al bipartidisme una última oportunitat per a esmenar uns pressupostos en els quals s’inclou l’escandalosa pujada de la subvenció a partits, que serà pràcticament aprofitada pels diputats socialistes i populars passant de 108.000 euros a 518.000.

Existeix una clara falta de motivació, de dictamen i absència d’urgència en els pressupostos i l’acord econòmic aprovats, a presses i corrent, durant les vacances de Nadal passades. Els serveis jurídics consultats s’han valgut de diferents informes, així com els escrits des de la Secretaria de la Diputació i l’Oficial Major.

Compromís continua esgotant els passos a donar des que saltara aquesta polèmica a la fi de desembre i que confirma la persistent voluntat de les forces del bipartidisme per mantenir l’accés als privilegis polítics en determinades administracions. Els dos primers passos van ser la presentació d’al·legacions i un recurs de reposició. El recurs, com era d’esperar d’altra banda en vista de les reiterades actuacions de la secretaria, va ser desestimat. Més insultant va resultar el rebuig de les al·legacions en les quals es va argumentar que els grups polítics no tenen cap legitimitat per a presentar-les després que fóra el mateix president, amb el vistiplau de la secretària, el que va convidar al grup a presentar-les.

En un context semblant, no sorprèn que actualment es vulga intervenir part del pressupost d’una Diputació controlada durant dècades pel PP i sumida en l’ombra de la corrupció per les seues anteriors etapes. “Tant de bo algú haguera intervingut les decisions fa anys del PP valencià, avui no estaríem com estem, costa confiar en la gestió del que ha sigut número 3 del PP, en referència a César Sanchez, mentre el seu partit treia profit dels ciutadans”, ha conclòs Fullana.